fbpx

6 דברים שחשוב לדעת כבני משפחה מטפלים באדם עם דמנציה

טיפול באדם עם דמנציה זה מרתון, לא ספרינט. במצבים אחרים כשיקירינו חולים, אנו מתגייסים בכל הכוח על מנת לסייע להם להחלים במהירות. במקרה של דמנציה, עומס הטיפול רק יגבר עם השנים, ולכן חשוב לתכנן את הטיפול לטווח ארוך ולא לשרוף את המצברים כבר בתחילת הדרך.

 

זו לא עבודה לאדם אחד. הטיפול באדם חולה, ובאדם עם דמנציה בפרט, הוא מאתגר ומעמיס מאוד. לצערנו, למרות שמדובר בעומס גדול שראוי לחלוק אותו עם אנשים נוספים, ברוב המשפחות הוא מתנקז למטפל או המטפלת העיקריים.

 

מעגלי תמיכה חיוניים לטיפול בדמנציה. המפתח להתמודדות עם העומס שיוצר טיפול באדם עם דמנציה הוא מציאת איזון בין הצרכים שלהם ושלנו. באופן טבעי, לפעמים יהיו התנגשויות… הדרך הטובה ביותר להתמודד היא להיעזר ככל הניתן במעגלי תמיכה כמו משפחה, חברים ואנשי מקצוע. הסיוע יכול להיות גם עקיף – למשל, טיפול במטלות הבית שלכם (קניות, ניקיונות וכו') יכול להקל מאוד את העומס.

 

חשוב לקחת זמן לדאוג גם לעצמכם. מחקרים מראים שהעומס בטיפול באדם עם דמנציה מהווה גורם סיכון משמעותי לבריאות הפיזית והנפשית כאחד. מלבד ההשפעה הפוגענית של הלחץ על הגוף ועל איכות החיים, למטפלים ישנה נטייה להזניח את בריאותם ולוותר על טיפולים ובדיקות חיוניות. זיכרו שכדי שתוכלו לעזור ליקיריכם לאורך זמן, חשוב לדאוג גם לבריאות שלכם! אפשר להתחיל מהתרגיל הפשוט הזה.

 

ידע הוא כוח. דמנציה היא לא רק בעיות זיכרון. לאורך זמן, יקירינו יעברו שינויים דרמטיים בצורה שבה הם מבינים את מה שקורה סביבם, וההתנהגות שלהם תשתנה. השקיעו זמן בלמידה על ההתמודדות שלהם – זה יעזור מאוד להבין מה עובר עליהם, ולתקשר יותר טוב ברגעי משבר. אפשר למשל לקרוא על סוגים שונים של דמנציה והאתגרים המאפיינים את החיים לצד הדמנציה באתר או להאזין להרצאות מוקלטות.

 

עמותת מלב"ב תמיד כאן כדי לסייע. אל תתמודדו עם זה לבד! מלבד מאגר ידע מכובד והרצאות מרתקות, אנחנו מפעילים גם שירותי טיפול מגוונים לאנשים עם דמנציה ובני משפחתם. לדוגמא, מרכזי היום שלנו הם מסגרת חברתית מעשירה ופעילה לאנשים עם דמנציה המספקת לבני המשפחה שעות יקרות של מנוחה וחופש.



כתבה:

מאיה הכט, נוירופסיכולוגית שיקומית בהתמחות ,

מלב"ב למשפחה

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו לקבלת עדכונים ומידע מקצועי!

דילוג לתוכן