טיפול בדמנציה

טיפול והמלצות להתמודדות עם דמנציה

טיפול תרופתי – אין תרופה שמרפאת דמנציה, אך ניתן להקל על חלק מהסימפטומים באמצעות טיפולים תרופתיים. תהליך ההתאמה הוא לרוב ניסוי וטעייה, ומצריך התאמה אישית לכל מטופל. בנוסף, קיימות שיטות טיפול לא-תרופתיות, כמו ריפוי בעיסוק, טיפול קוגניטיבי ותרפיות רגשיות, שיכולות לתרום לשיפור איכות החיים. מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה כדי למצוא את השילוב המתאים של טיפולים.

התאמות במרחב הביתי ונגישות חברתית – התאמת הבית לצרכים המשתנים של אנשים עם דמנציה יכולה לסייע בשמירה על עצמאותם וביטחונם. עזרי נגישות מונעים נפילות ותורמים לבטיחותם. כמו כן, נגישות היא גם חברתית; יש להתאים את אופן התקשורת, למשל באמצעות שיטת התיקוף, שמאפשרת למטופלים להבין ולהיות מובנים.

מעגלי תמיכה ושירותי סיוע – התמודדות עם דמנציה היא מאתגרת עבור בני המשפחה. חשוב לשתף את הסביבה ולקבל תמיכה רחבה ככל האפשר, כדי לשמור על איכות החיים של המטופל ושל המשפחה. מומלץ להיעזר בתמיכה מקצועית, כמו עובדות סוציאליות ופסיכולוגים, וקבוצות תמיכה שיכולות להקל על ההתמודדות השוטפת.

אורח חיים בריא – אורח חיים בריא יכול לתרום לשיפור איכות החיים ולעכב את התקדמות הדמנציה. מומלץ לשלב תזונה מאוזנת, פעילות גופנית יומיומית, חיי חברה והימנעות מעישון ואלכוהול. שינויים אלו מפחיתים את הסיכון ומאפשרים חיים טובים יותר.

יצירת מסגרות תומכות – מרכזי יום בקהילה מספקים מסגרת לפעילות חברתית ולתמיכה נפשית, ומאפשרים לבני המשפחה לקחת מרווח נשימה. כיום ישנן גם מסגרות וירטואליות המאפשרות השתתפות בפעילויות מהבית, ומתאימות למי שיש לו קשיי ניידות.

השפעה על כל המשפחה – דמנציה משפיעה על כל המערכת המשפחתית ולא רק על האדם המתמודד. לכן חשוב להעניק תמיכה לבני המשפחה המטפלים, ולעודד אותם לשמור על בריאותם הנפשית והפיזית.

מלבב כאן בשבילכם
עמותת מלבב, עם 40 שנות ניסיון, מציעה מגוון שירותים שנועדו לשפר את איכות חייהם של אנשים עם דמנציה ולסייע לבני משפחותיהם. השירותים כוללים טיפולים בבית המטופל, במרכזי היום ובזום, ומגוון תרפיות כמו מוזיקה, אמנות, ריפוי בעיסוק, פעילות גופנית ועוד. באתר שלנו תמצאו מידע נוסף, כלים להתמודדות עם דמנציה ופירוט השירותים המוצעים.

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו לקבלת עדכונים ומידע מקצועי!